Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude zet opmars voort!

26 maart 2024 21:15

24 maart 2024: V.F.C – FC Abcoude.
Vandaag de wedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. Staat op de 13de plaats en strijd voor klassebehoud. Vorige week een puntje behaald tegen Antibarbari maar nog te weinig om aan het einde van de competitie degradatie te ontlopen.
Met nog 8 wedstrijden voor de boeg is, zowel boven als onder nog van alles mogelijk.

Bij een overwinning sluiten we aan bij SDO en Antibarbari die op de plekken 4 en 5 staan. Dat betekent “de mouwen opstropen”voor een eindsprint!

Regen en wind waren vandaag volop aanwezig en hadden veel invloed op het spel van zowel VFC als Abcoude. Zoals zo vaak de laatste wedstrijden kwam Abcoude al gauw op voorsprong. Jendro Halman scoorde in de 12de minuut met een afstandsschot, licht getoucheerd door een tegenstander de 0-1.

Abcoude bepaalde het spel maar liet zich in de 25ste minuut verrassen door VFCer Bas Waringa die, geholpen door een windvlaag de gelijkmaker voor zijn rekening nam. 1-1. Beide elftallen kwamen in het restant van de 1ste helft niet verder dan enkele corners zodat de rust ingang met een gelijke stand.

Abcoude bleef iets beter dan VFC en bracht in de 65ste minuut met Sander Snoek voor Guylian Water meer aanvalskracht op het veld. Dat betaalde zich al gauw uit. Op aangeven van Milan Geertsma zette uitblinker Jendro Halman zijn club weer op voorsprong. 1-2. VFC liet het hier niet bij zitten en maakte het Abcoude moeilijk. De wedstrijd werd in de 76ste minuut in feite beslist. Keeper Jari Kuup had de gladde bal niet vast en stelde Giandro Kapel daardoor in staat, om uit een moeilijke hoek fraai binnen te schieten: 1-3.

Abcoude ging in het restant van de wedstrijd nog vrolijk wisselen. Ian Blom, Jort van der Woude en Jens van Wijngaarden voor resp. Milan Geertsma, Jerrel Joval en Magdy Ibrahim. Jens debuteerde in Abcoude 1!

Tot slot. Weer twee zwaar geblesseerden in de selectie. Mats en Daan, sterkte en een voorspoedig herstel!