Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude hard onderuit tegen oppermachtig DSOV!

9 april 2024 19:45

Wedstrijdverslag 7 april 2024: FC Abcoude - D.S.O.V. Vandaag de return tegen DSOV uit Vijfhuizen. De kans op revanche voor de onnodige nederlaag destijds. De spirit zat er na drie zeges in successie en de vijfde plaats op de ranglijst goed in.

Het optimisme was dan ook ruim aanwezig bij aanvang van de wedstrijd. Maar dat het geen makkelijk middagje zou worden werd al na 1 minuut duidelijk. Een vrije trap voor DSOV op de rand van het strafschopgebied werd door Vince de Kwant schitterend achter Niels Neering geschoten: 0-1.

DSOV bleef het spel met snelle combinaties bepalen. Toch kregen Milan Geertsma en Giandro Kapel ook kansen. Helaas zonder resultaat. Abcoude wist zich geen raad met de snelle aanvallers van DSOV. Dat betaalde zich in de 25ste minuut weer uit voor DOSV. Een goede voorzet van rechts werd door Rutger Timmermans beheerst afgerond: 0-2. Even later was het wederom raaak. Nu was het spits Chris Zaide, die op assist van de Kwant voor de 0-3 van DSOV zorgde.

Abcoude ging meteen wisselen. Sander Snoek en Job Vermeulen kwamen voor Jeroen Malotaux en Guylian Water. De rust ging in met een riante voorsprong van 0-3 voor DSOV.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of DSOV maakte het nog erger voor Abcoude. Leroy Sprengers bracht de stand op 0-4. Abcoude wisselde Jessey Tuffour voor debutant Remco de Bruijn. In de 70ste minuut was het weer spits Zaide die met zijn tweede doelpunt de eindstand op 0-5 bepaalde.

Abcoude kwam niet verder dan kansjes voor Magdy en Remco. Het zorgde niet voor verandering van de stand. Kort voor het einde van de wedstrijd werd  keeper Haggerty van DSOV met 2 keer geel van het veld gestuurd. Een tikkeltje onnodig gezien het sportieve duel.

Een dikverdiende overwinning voor DSOV! Daar zal iedereen het wel mee eens zijn. Jerrel Joval werd uitgeroepen tot man of the match en ontving hiervoor een mooie cheque ter waarde van 50 euro van VI-Travel.