Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude tevreden met ’n punt!

15 april 2024 17:00

14 april 2024: RODA’23 – FC Abcoude. Zorgt Abcoude vandaag voor een verrassing? Na de pijnlijke nederlaag tegen DSOV wacht vandaag een pittige klus tegen Roda ’23. Roda was jl. zondag in een spectaculair duel met 5-4 te sterk voor Antibarbari. De middenmoot (5) bestaat uit Antibarbari met 35 punten tot SDO met 30 punten. Abcoude staat in de totaalstand op de 5de plaats met 32 punten. Het kan dus nog alle kanten op in de middenmoot van de 2e klasse B.

Na de misstap van vorige week had trainer Sven Slop de strijdwijze aangepast en het accent op de verdediging gelegd. “Allereerst tegentreffers voorkomen en met uitvallen de spitsen bedienen”. Roda’23 was hierdoor veel op de helft van Abcoude te vinden. Abcoude kwam zelden voor het doel van Roda’23. Onze achterste linie met Niels als betrouwbare sluitpost gaf weinig weg. In de 20ste minuut was Abcoude voor het eerst gevaarlijk. Giandro was met een goede actie dichtbij een doelpunt, maar stuitte op keeper Lars van Oerle. In de 40ste minuut was het wel raak. Job Vermeulen gaf een goede pass op Giandro die nu wel de keeper van Roda wist te passeren! 0-1. In de 44ste minuut weer een goed moment van Abcoude. Een combinatie tussen Giandro en aanvoerder Halman werd door Jendro over het doel van Roda geschoten. Abcoude ging verrassend met een voorsprong rusten.

De druk op ons doel werd groter en het was niet verwonderlijk dat Roda’23 door Sidney van Dijk op gelijke hoogte kwam: 1-1. Abcoude ging wisselen. Tom Paulissen en Milan Geertsma kwamen voor Olivier Boontje en Sander Snoek. Keeper Niels Neering groeide inmiddels tot grote hoogte en keerde de onmogelijkste ballen. De laatste wissels van Abcoude. David Goudkamp en Ian Blom vervingen Guylian Water en Olivier Boontje. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Lars Beukeboom nog de kans op de overwinning. Zijn kopbal ging over. Het zou iets teveel van het goede zijn geweest. Abcoude was zeer tevreden met het gelijke spel!